Поредни два почивни дни са на хоризонта, а всички отново се чудим къде да ги прекараме. Тази седмица сме си избрали морето, българското, най-хубавото.

Уикенд в Лещен

Уикенд в Лещен

Летен селски туризъм

Но за да не е само море, а да има и нещо по-така, сме си избрали фестивала Sinemorets Food Truck Fest. Стартът е днес, 11 юли, а купонът ще продължи до неделя, 14 юли. Мястото е Синеморец, поляната пред "Бар Кораба".

Организатори на феста са хората от Sofia Food Truck Fest, които са взели толкова присърце развитието на уличната храна в България, че вече са го превърнали в свое призвание.

А на Sinemorets Food Truck Fest ще пробваме от бургерите на Burgers on the Road, които ще ни дадат животинска сила с бургери като "Конска сила" или "Биг Моби Дик".

Караваната на познатите ни до преяждане Street Chefs също ще бъде там, както техният "Фънки Бургер" и стековете им.

Уикенд в Сребърна

Уикенд в Сребърна

Природа и прохлада

И понеже всичката тази храна никак не се връзва без пийване, на четиридневния фестивал ще бъде и реновираната ретро каравана на Travel Cocktails. А там ги бъркат едни... все авторски коктейли.

За сладкото пък са се погрижили от MaSa - Sweet & Salty. Те ще ни предложат гурме палачинки с шоколад, пресни плодове или бабино сладко. Домашният им студен чай се вписва чудно в горещите дни, също както и смутита, забъркани на място.

Уикенд край Костенец

Уикенд край Костенец

Задава се слъчнев уикенд, а край Костенец определено има какво да видим

Сладки изкушения ще има и в караваната на Lolly - Sweet Bar Caravan. Тук очакваме авторски десерти, както и вкусни белгийски гофрети по оригинална рецепта. Коктейлите също ги умеят, а ние ще минем да проверим дали са станали още по-добри. Няма да подминем и вкусотиите на ресторант "Прасето и морето". Затова и не знаем какво чакаме (и пишем), а не отиваме на морето да се правим на прасета.