Проблемът със замърсяването на въздуха не е от вчера. Въпреки привидните мерки, които се взимат, качеството на въздуха, който милиони хора по света дишат, е под всякаква критика.

Коронавирусът, промените в климата, замърсяването на въздуха и положителните ефекти от пандемията

Изненадващата полза от коронавируса

Плюсовете от нашите минуси

Беше ясно, че нещата не отиват на добре, а пандемията ни показа нагледно, че вредата, която нанасяме всекидневно на околната среда, е огромна.

В социалните мрежи вече могат да се видят много снимки от места като Венеция, на които карантината и липсата на хора са се отразили добре.

Снимка 454521

Източник: iStock

Според CNBC, на година 4.2 милиона души в световен мащаб умират заради замърсяването на въздуха, 1 милион от тях са само в Китай.

Шофирането, отглеждането на растения, пестенето на енергия и ежедневните навици, с които да намалим замърсяването на въздуха

Ежедневните навици, с които да намалим замърсяването на въздуха

Всичко зависи от нас

Карантината, наложена в много страни през последните два месеца, оказва благоприятно въздействие върху качеството на въздуха, като се отчита спад във въглеродните емисии.

По приблизителната оценка на CNBC, през последните два месеца по-чистият въздух в Китай е спасил живота на около 50 000 души.

"Лед върху огън", HBO, Леонардо ди Каприо и какво ще видим в документалния филм

"Лед върху огън" и как да спрем климатичните промени

Документалният филм на Леонардо ди Каприо има за цел да промени начина ни на мислене

Това кара и експертите по климатичните промени да се надяват, че все повече хора ще осъзнаят колко негативно въздействие върху околната среда имат ежедневните ни навици и различните икономически активности.