Факт е, че ако Мондиал 2022 не трябваше да се проведе в Катар, то в момента щяхме да гледаме футбол от най-високо ниво. Но ще трябва да почакаме още няколко месеца, за да го направим.

Емоциите на финала на Мондиал 2018 в снимки

Емоциите на финала на Мондиал 2018 в снимки

Победителите, победените и президентите

Вече са ясни всички отбори, които ще участват и ще се борят за титлата, но е далеч от ясно кой ще се окаже големият победител. Всеки фен има своите предположения, че дори и пристрастия, ни никой не може да е сигурен в нищо.

Ето защо на помощ идва суперкомпютър, който може би дава логичен отговор на въпроса кой ще е шампионът на световното първенство по футбол. Според The Analyst суперкомпютър е симулирал всички мачове и възможни изходи 1000 пъти и е достигнал до фаворит за спечелването на титлата.

Оказва се че Франция са с най-голям шанс - 17.93%. Ако това наистина се окаже вярно и французите спечелят и това световно, то те ще се превърнат в едва третия национален отбор в историята, който печели две издания поред (след Бразилия и Италия).

Именно Бразилия е на второ място по шансове според симулациите на суперкомпютъра с 15.73%. Което е доста оптимистично за феновете им, защото последният път, в който спечелиха световното първенство по футбол, бе през 2002 г.

Третият отбор с най-сериозни и реални шансове се оказва този на Испания - 11.53%. С шансове, оценени на под 10%, са отборите на Англия (8.03%), Белгия (7.90%), Нидерландия (7.70%), Германия (7.21%) и Аржентина (6.45%).

Мондиал 2026, САЩ, Канада, Мексико и градовете, в които ще се играят мачовете

След 1994 г. САЩ отново ще е домакин на световно първенство

Ето в кои градове ще се играе футбол след четири години

С най-малки шансове (направо нулеви) се оказват отборите на Коста Рика, Саудитска Арабия и Камерун. Просто защото след всички симулации тези три отбора не са триумфирали с купата нито един път. Не особено завидни са шансовете и на домакините от Катар (0.35%), пише SPORTbible.