Коктейлите с бира може и да не звучат като примамлива напитка за мнозина, но са всъщност страшно освежаващи, а и подходящи за лятото.
Летният полъх ни донася един от най-ярките им представители чак от Мексико. Коктейлът се нарича Michelada и съчетава характерни вкусове за страната.
От една страна е лекотата на местната бира, а от друга - ненатрапчивата пикантност на някои от другите съставки (и една тайна - за изненада). Кои са всички те разбираме от рецептата на delish.
Какво ни трябва
- 1 с. л. сол
- 1 с. л. чили на прах
- резенчета лайм
- 60 мл изцеден сок от лайм
- чили сос (на вкус)
- 1-2 капки соев сос
- лед
- 350 мл лека мексиканска бира
Какво ги правим
Най-напред в плитка чиния слагаме солта и чилито на прах и ги смесваме добре като разбъркваме. След това вземаме висока чаша, намокряме ръба ѝ с резенче лайм и я потапяме в чинията, за да полепне от сместа.
Източник: iStock
Втората основна стъпка е в същата чаша да сипем сока от лайм, чили сос (на вкус) и соев сос (тайната съставка) и да разбъркаме, за да се смесят всички вкусове.
За финал пълним чашата с лед и досипваме бира, като отново разбъркваме леко, добавяме свежо резенче лайм за разкош и готово. Нашата Michelada ни чака.