Както вече стана ясно, по време на извънредно положение хората купуват и се презапасяват с какво ли не. В Испания обаче се наблюдава една странна тенденция. Оказва, че един от най-купуваните продукти не е нито тоалетната хартия, нито брашното, а содата бикарбонат.

Испания, коронавирусът и как се забавляват испанците по време на карантина

Междусъседските забавления на испанците по време на карантина

Когато има желание, има и начини

Според една от водещите вериги супермаркети в страната - Mercadona, след въвеждането на мерките заради коронавируса, продажбите на содата за хляб са се удвоили.

По данни на магазина, преди извънредното положение те са продавали средно по осем опаковки на ден, докато в момента продажбите им са се повишили на около 16 дневно.

В страната Mercadona има 1626 магазина, което прави около 26 хиляди опаковки от сода дневно. Няма как да не се зачудим защо именно содата бикарбонат се превръща в толкова популярен продукт.

Снимка 475553

Източник: iStock

Обяснението е, че наред с многото ѝ приложения в домакинството, тя е и заместител на друга много купувана стока - маята. Но хлебната сода се използва и за почистване на плодове и зеленчуци, за дезинфекция на дрехи и за лична хигиена, пишат от La Vanguardia.

Саара де ла Сиера - испанският град, който успява да се предпази от коронавируса

Испанският град, който успява да се предпази от коронавируса

Каква е тайната му