Положението с разпространението на новия коронавирус в Испания не е никак розово. С всеки изминал ден страната регистрира все повече нови случаи на заразени и починали хора. Предвид тежката ситуация там, мерките, които налагат властите, стават все по-ограничаващи и тежки.

Налага се хората да не излизат от домовете си, за да се пазят. А дългото стоене вкъщи определено писва и то много бързо. Особено за хора като испанците, които обожават социалния живот и се опитват всяка свободна минута да бъдат навън в компанията на приятели и познати.

Тъй като социалната изолация определено им тежи, много от испанците се опитват да разнообразят скучното си ежедневие вкъщи, като импровизират със съседски игри, песни и танци.

Коронавирусът, бездомните животни по света и кой се грижи за тях

Бездомните животни по света по време на карантина

Какво се случва с тях и кой се грижи за нуждите им

В социалните мрежи се споделят някои забавни инициативи, които хората осъществяват с приятели, съседи и дори непознати от съседни етажи, блокове и сграда, за да се забавляват поне за известно време.

Снимка 472980

Източник: iStock

В един от кварталите на Мадрид играят играта "виждам-виждам", в която даден човек обяснява определен предмет, който е пред очите му (без да назовава точното му име), като казва само с коя буква започва, докато съседите се опитват да познаят какво точно вижда той.

Има такива, които не искат да оставят спорта настрана и търсят най-креативния начин, за да правят упражнения.

На друго място решили да излязат на балконите, за да играят на бинго.

Някои пък си имат личен треньор, който от игрището в двора на блока, спазвайки дистанция, показва упражнения, за да могат останалите съседи да тренират на балконите си.

Други пеят и танцуват с цяло гърло, като се забавляват от сърце.

Някои си имат и квартален диджей.

Дори испанските полицаи се включват във веселбата. Те не не просто следят спазването на мерките за изолация, а и подкрепят и окуражават сънародниците си да не се отчайват.

В интернет има много видеа, в които се вижда как органите на реда правят импровизирани концерти под прозорците на къщите - свирят на китари, пеят и танцуват.

Искрено се надяваме съвсем скоро в Испания ситуацията да се подобри, за да могат хората да продължат живота си, както са свикнали и умеят най-добре - навън и в компанията на близки и приятели.

Коронавирусът, Ню Йорк и препоръките на властите за секс по време на пандемията

Наръчник за секс по време на коронавирус

Американците: за всичко си трябват правила