Както добре знаем, Испания се оказа една от най-силно засегнатите от COVID-19 държави по света. И въпреки че от около месец ситуацията в страната значително се подобри и в момента сякаш положението е овладяно, отново се появи повод за притеснение.

Испания, содата бикарбонат, коронавирусът и защо испанците купуват двойно повече от продукта

Защо испанците купуват толкова много сода бикарбонат

Един от най-търсените продукти в страната

Оказва се, че 92 700 норки във ферма в Ла Пуебла де Валверде, намираща се в провинция Арагон, в североизточна Испания, трябва да бъдат избити, след като много от тях са с положителни проби за коронавирус.

През май месец служител във фермата, съпругата му и още шестима работници дават положителни проби за COVID-19. След заразяването на работниците, норките, които се отглеждат заради ценните им кожи, са изолирани, за да бъде наблюдавано здравословното им състояние.

Снимка 488567

Източник: iStock

На 13 юли на животните са направени тестове, които показват, че 87% от норките са заразени с коронавирус. Заради тези резултати, здравните власти нареждат всички 92 700 животни да бъдат умъртвени.

Според Хоакин Олона, министърът на земеделието на Арагон, решението за избиването на норките е взето, за да се избегне рискът от предаване на заразата на хора.

Снимка 488566

Източник: iStock

Провинция Арагон беше едно от огнищата на коронавирус в Испания, където от началото на пандемията има над 250 хиляди заразени и 28 хиляди смъртни случая, пишат от ABC.

Коронавирусът, Испания и пръскането на плажове с белина

И испанците сбъркаха с белината

Добрите намерения не са достатъчни