Когато си спортист участник в Олимпийските игри, основният начин светът да заговори за теб е, ако подобриш рекорд и/или спечелиш медал. Както и ако си 23-годишен италиански плувец със син поглед и съвършена физика.

Плувкинята, изгонена от Париж заради нарушение на правилата на Олимпийски игри 2024

Плувкинята, изгонена от Париж заради нарушение на правилата на Олимпийски игри 2024

Ето защо състезанието за Ана Виейра приключи

Макар че спечели златен медал за 100 метра гръб на турнира по плуване в Париж 2024, мрежата заговори за Томас Чекон след снимка, на която се виждат коремните му мускули.

На нея италианецът позира с отбора си, след като спечелват бронзовите медали в щафетата на 4 по 100 метра в свободен стил на 27 юли. Когато вдига ръка с медала си, суичърът на Чекон се вдига нагоре.

"Какъв мъж", "Не гледам Олимпийските игри заради красотата на участниците, но ето че се появява италианският златен медалист в плуването Томас Чекон" и "Когато си момиче, което гледа Олимпийските игри..." са само някои от коментарите под кадъра.

Снимка 677280

Източник: GettyImages

Самият плувец дава интервю за Rai Italia, в което казва, че се вълнува да е на подиума. "Летните игри са на всеки четири години. Ако направиш грешка, губиш всичко", казва още той. Това е първи златен медал от Олимпиада в кариерата му.

Томас Чекон разказва, че е започнал да тренира още от дете с чичо си Алберто. "Той ме попита каква е мечтата ми, а аз му казах, че искам да спечеля на Олимпийските игри. "По-полека, едно по едно", ми каза той. От дете бях наясно, че мога да спечеля."

Снимка 677281

Източник: GettyImages

23-годишният италианец е от спортно семейство. Майка му Джоя е шампионка по ски, а баща му Лорис тренира модерен петобой в армията. Преди да се насочи към плуването, Томас Чекон се занимава активно и с тенис, пишат Il Messaggero.