Брейк танците станаха олимпийски спорт буквално преди дни - на летните Олимпийски игри в Париж, където състезанията в тази категория се проведоха на 9 август. Подобно на другите дисциплини, и тук не липсваха куриози.

Спортистът, който се оплака от качеството на медала си, спечелен на Олимпийските игри в Париж

Спортистът, който се оплака от качеството на медала си, спечелен на Олимпийските игри в Париж

Найджа Хюстън е изтеглил късата клечка

Най-обсъждано се оказа изпълнението на австралийката Рейчъл Гън, която се състезаваше под името Рейгън в категорията за жени срещу представителки на САЩ, Литва и Франция.

36-годишната Гън избра доста необичайни движения, които не напомняха особено онези, които сме свикнали да виждаме при брейк танците. Изпълнението получи точно... 0 точки от съдиите, затова стана "вирусно" в социалните мрежи.

Снимка 678599

Източник: GettyImages

"Определено имаше грешки, но най-голямата липсата на комуникация от страна на приятелите и семейството на Рейгън. Да не кажеш на някого, че не може да танцува, може да има глобални последствия", пише потребител в Х.

"Кучето ми в тревата 30 секунди, след като съм го изкъпал", пък гласи друг коментар. Многобройни са клиповете, които съпоставят движенията на австралийката с куче или котка, които се търкалят по земята.

Снимка 678598

Източник: GettyImages

Рейчъл Гън е доктор по културология и преподавател в университета Маккуайъри в Сидни. През 2020 г. и 2021 г. е най-добре представилата се брейк танцьорка според Австралийската брейк асоциация, пишат Variety.