На женския маратон на Олимпийските игри в Париж златният медал спечели нидерландката Сифан Хасан, с предимство от само три секунди пред съперничката си Тигист Асефа. По-назад по маршрута обаче британската бегачка Роуз Харви е преминавала през трудна физическа битка.

Защо Имане Хелиф ще съди Илон Мъск, Дж.К.Роулинг и Доналд Тръмп

Защо Имане Хелиф ще съди Илон Мъск, Дж.К.Роулинг и Доналд Тръмп

Скандалите продължават и след Олимпийските игри

На състезанието тя завърши 78-а, записвайки време от 2 часа, 51 минути и 3 секунди. По-късно обаче разкри, че всъщност е пробягала цялото разстояние със счупен крак.

"Това далеч не беше Олимпиадата, за която мечтаех, но все пак е преживяване за цял живот", пише Роуз Харви в пост в Instagram. На снимката, която е качила след връщането си в Обединеното кралство, спортистката е вече с патерици.

"Бях толкова развълнувана да стъпя на тази сцена, да покажа, че имам каквото е необходимо, за да бъда част от Team GB и, най-важното, да направя всички, които ми помогнаха да стигна до този момент, горди", допълва още бегачката.

Въпреки че само допреди няколко седмици всичко е вървяло по план, тренировките са минавали добре, в един момент е получила разтежение в бедрото. По-нататък британката споделя, че заедно с екипа ѝ са направили всичко възможно, за да се появи на стартовата линия във възможно най-доброто си състояние, но след първите няколко километра е осъзнала, че състезанието е загубено.

"Следващите 24 мили бяха болезнена битка. Оказа се, че съм счупила бедрената кост под напрежението", казва още Роуз Харви. По думите ѝ, във всяко друго състезание е щяла да спре и въпреки че в много моменти се е мислела, че не може да направи дори и крачка повече, е искала да завърши маратона, за да изпълни поне част от олимпийската си мечта.

Какво му е различното на мотора, който Том Круз кара на закриването на Игрите в Париж

Какво му е различното на мотора, който Том Круз кара на закриването на Игрите в Париж

LiveWire Del Mar е един наистина впечатляващ модел

"Не можех да се откажа. Продължавах да си казвам да се усмихвам, да попивам енергията на невероятната тълпа и просто да поставям единия крак пред другия. Беше сърцераздирателно. Но да участвам в Олимпиадата е нещо, което никога няма да забравя и възможността да споделя състезанието с толкова много от моите невероятни приятели и семейство означаваше всичко за мен", завършва 31-годишната Роуз Харви, на която само след три седмици ѝ предстои сватба, пише The Guardian.