Олимпийските игри в Париж официално приключиха и вчера станахме свидетели на зрелищната церемония по закриването им.

След Олимпийските игри в Париж - ето коя страна спечели най-много медали

След Олимпийските игри в Париж - ето коя страна спечели най-много медали

Време е за равносметка

Чрез Том Круз официално бе предадена щафетата за следвашите олимпийските игри на Лос Анджелис, където трябва да се състоят те през 2028 г. През следващите четири години всички спортисти ще се готвят трескаво, за да могат да заслужат златен медал.

Но в момента обсъждани са медалите от Паржи 2024. И по-точно тяхното състояние. Найджа Хюстън, който представя САЩ на олимпийските игри в скейтбординга, реши да се оплаче от качеството и състоянието на своя медал.

Хюстън спечели бронзов медал от уличния скейтбординг, което определено е голямо постижение за самия него. Но в профила си в Instagram той публикува видео и няколко снимки на медала си, обръщайки внимание на начина, по който изглежда.

анкета

Доволни ли сте от представянето на българите на Олимпийските игри в Париж

Виж резултати

Да, представиха се повече от достойно 61.9%

Шапка им свалям 15.2%

Не съм доволен 5.8%

Можеха повече 17.1%

Скейтбордистът казва, че след като е носил медала директно върху потната си кожа и е дал на няколко негови преиятели също да го поносят, той е започнал да се бели. Хюстън казва, че според него организаторите трябва да обърнат по-сериозно внимание върху изработката и качеството на олимпийските медали.

"Медалът изглежда така, сякаш е бил на война и се е върнал", казва още Найджа Хюстън. Един от последователите му дори се шегува, че изглежда така сякаш е спечелил медала през 1982 г.

От организаторите на Игрите в Париж веднага са забелязали шума, който се вдига около състоянието на медала на скейтбордиста. Ето защо техен говорител казва пред People, че са се свързали с Monnaie de Paris, които са пряко отговорни за създаването на медалите и следенето на тяхното качество. 

Кaква е стойността на медалите на Олимпийските игри в Париж

Кaква е стойността на медалите на Олимпийските игри в Париж

Ето от какво всъщност са направени

Тепърва ще бъде правена експертиза на медала на Хюстън, за да се разбере защо се е стигнало до влошеното му състояние. "Повредените медали ще бъдат систематично заменени от Monnaie de Paris и ще бъдат гравирани по идентичен начин като оригиналите", казват още организаторите.