Националният отбор по баскетбол на САЩ не остави място за изненади и за пети пореден път спечели златните медали от олимпийски игри.

Преброяване на медалите - спортистите с най-много медали от Игрите в Париж

Преброяване на медалите - спортистите с най-много медали от Игрите в Париж

Ето кои са били най-добрите

Доминацията на американците в баскетбола е пълна и дори много хора се шегуват, че през четири години различните страни се борят за второто място.

И определено можем да кажем, че има нещо вярно в това. Тази година във финала срещу Франция, а и в полуфинала със Сърбия, Стеф Къри бе над всички останали.

Снимка 678618

Източник: GettyImages

Гардът на Голдън Стейт Уориърс показа защо държи рекорда за най-много отбелязани тройки в NBA и буквално се оказа решаващият фактор и в двата мача.

анкета

Доволни ли сте от представянето на българите на Олимпийските игри в Париж

Виж резултати

Да, представиха се повече от достойно 61.9%

Шапка им свалям 15.2%

Не съм доволен 5.8%

Можеха повече 17.1%

Французите, разбира се, не приеха добре загубата, а McDonald's Франция дори реши да се пошегува по доста интересен начин.

В профила си в Instagram те публикуваха снимка на пакет с класически сос къри, явна препратка към фамилията на баскетболиста, решил финалната среща. "По очевидни причини обмисляме да премахнем соса", пише още на самата картинка.

Колко милиона струва настаняването на баскетболистите на САЩ в Париж

Колко милиона струва настаняването на баскетболистите на САЩ в Париж

Леброн Джеймс и компания действат с размах

В текста под поста пък McDonald's допълват, че това ще се случи поне за следващите четири години. Хуморът е наистина добър, но едва ли ще бъде достатъчен на Франция, за да победи САЩ на следващите Олимпийски игри, които ще се проведат в Лос Анджелис през 2028 г.