Олимпийските игри в Париж се оказаха по-специални за Новак Джокович, защото именно във френската столица сърбинът успя на-после да спечели златен медал.

Колко точно е велик Новак Джокович - сърбите знаят отговора

Колко точно е велик Новак Джокович - сърбите знаят отговора

Поредно голямо признание

Това буквално бе последното останало голямо отличие, което липсваше в кариерата му. И разбира се, няма как да не очакваме да бъде посрещнат като герой в Сърбия.

В Белград бе организирано специално посрещане както за Джокович, така и за останалите спортисти, които успяха да спечелят медали от Олимпийските игри в Париж.

От видео, споделено в социалните мрежи от Новак Джокович, виждаме как той излиза на балкона на сграда в центъра на града, а на площада отдолу са се събрали хиляди хора, които го аплодират.

анкета

Доволни ли сте от представянето на българите на Олимпийските игри в Париж

Виж резултати

Да, представиха се повече от достойно 61.9%

Шапка им свалям 15.2%

Не съм доволен 5.8%

Можеха повече 17.1%

Сръбските спортисти успяха да спечелят общо пет медала от Олимпийските игри в Париж, което са с два по-малко от българските спортисти. Три от тези медала са златни. Освен Джокович, със злато заслужиха мъжкият отбор на страната по водна топка и смесеният отбор по стрелба.

Ето коя телевизия ще излъчи мача между Григор Димитров и Новак Джокович

Ето коя телевизия ще излъчи мача между Григор Димитров и Новак Джокович

След малко повече от месец златният медалист от Париж 2024 ще дойде у нас

Александра Перишич пък спечели сребърен медал по таекуондо, а националният отбор по баскетбол на Сърбия заслужи бронзовите медали.