За да си спечелиш възможността да участваш в Олимпийските игри се изисква силна воля, много ограничения и пълна отдаденост. Но все пак и спортистите са хора, и те понякога си позволяват малки прегрешения, които за тях са своеобразна награда, а и начин да се заредят с положителни емоции.

8 от най-изненадващите правила за спортистите на Олимпийски игри 2024

8 от най-изненадващите правила за спортистите на Олимпийски игри 2024

Защо сексът е позволен, но не и пържените картофки и алкохолът

Е, въпреки строгия режим и ежедневните състезания и тренировки, и в олимпийското село човек има с какво да си подслади живота. В последните дни не един и двама участници в спортния форум споделиха в профилите си в социалните мрежи за своето изкушение, което определят с различни суперлативи.

Става дума за шоколадов мъфин, който се предлага в кафетерията в олимпийското село. Пръв норвежкият плувец Хенрик Кристиансен сподели няколко видеа, на които виждаме как се наслаждава на "най-страхотното нещо" в мястото, където са настанени. Едно от тях събра цели 6.6 милиона гледани.

След това и няколко други плувци от различни страни последваха примера му и споделиха с последователите си с какво прегрешават често по време на Олимпийските игри. Швейцарката Никита Дюкароз определи сладкото изкушение като начин за "емоционална подкрепа".

Всички тези видеа накараха потребителите в социалните мрежи да се питат кой е производителят на прословутите шоколадови мъфини. А скоро след това френска кетъринг компания си призна, че е тяхно дело.

Спортистите, които се сгодиха на Олимпийски игри 2024

Спортистите, които се сгодиха на Олимпийски игри 2024

Париж вече е двойно по-специално място за Пабло Симоне и Пилар Кампой

Съвсем очаквано, продажбите им се увеличиха неколкократно. От Coup de Pates казват, че винаги са знаели, че макси мъфините им със шоколадов център са "нещо специално", но дори и те не са очаквало подобна "шоколадова буря", цитират ги от Time.