Карлос Юло е сред спортистите, които успяха да покажат най-доброто, на което са способни, и заслужи цели два златни медала.

Преброяване на медалите - спортистите с най-много медали от Игрите в Париж

Преброяване на медалите - спортистите с най-много медали от Игрите в Париж

Ето кои са били най-добрите

Филипинецът обаче не може да им се наслади напълно, защото е изпаднал в интересен спор с майка си Анджелика Покиз-Юло.

Оказва се, че Анджелика не одобрява половинката на сина си, която изкарва прехраната си чрез създаване на съдържание за TikTok.

Според BBC, в деня преди Карлос да спечели втория си златен олимпийски медал, майка му е дала интервю пред местно радио, в което отрича обвиненията, че е откраднала пари от сина си. Дори твърди, че ги е депозирала в банка в Манила.

Но няколко дни по-късно Карлос Юло във видео в TikTok твърди, че така и не е видял къде са спечелените от него пари от наградни фондове.

Във видеото Юло казва, че Анджелика не е приела приятелката му, защото е била предубедена и е съдила по външния ѝ вид. "Посланието ми към теб, мамо, е, надявам се да продължиш напред. Простил съм ти отдавна. Моля се винаги да си жива и здрава", казва още гимнастикът, според BBC.

анкета

Доволни ли сте от представянето на българите на Олимпийските игри в Париж

Виж резултати

Да, представиха се повече от достойно 61.9%

Шапка им свалям 15.2%

Не съм доволен 5.8%

Можеха повече 17.1%

Но Анджелика не е оставила нещата така, защото е решила да свика пресконференция. На нея е обяснила, че няма перфектни семейства и тя самата не е била перфектната майка, но и синът ѝ също не е бил такъв.

Шампионското посрещане на Новак Джокович след златния медал от Париж 2024

Шампионското посрещане на Новак Джокович след златния медал от Париж 2024

В Сърбия знаят как да посрещат медалистите си

Медиите във Филипините обаче смятат, че заради тези семейни скандали се оставя на заден план историческото постижение на Карлос Юло. Преди неговите два златни медала, Филипините бяха спечелили до момента само един златен медал от олимпийски игри.