Събуждаме се, поглеждаме се в огледалото - и отново виждаме неприятните тъмни кръгове под очите си. При това независимо че сме си набавили нужните осем часа сън.

Кои храни влияят на торбичките и тъмните кръгове под очите

Кои храни влияят на торбичките и тъмните кръгове под очите

От значение е не само колко спим, а и какво ядем

Дали тъмните кръгове са резултат от генетично предразположение, или са там просто защото имаме по-светъл тон на кожата... Какъвто и да е случаят, добре е да сме запознати с някои лесни трикове, чрез които бързо може да се справим с тях.

Ето четири лесни сутрешни ритуала, които според Невена Томич - основател на козметичната линия La Beaute Fatale - винаги могат да ни бъдат от полза.

Студен компрес

Прилагането му върху чувствителната зона под очите бързо ще отстрани подуването, ще намали зачервяването и ще стегне кожата по естествен начин. "Ниската температура задължително ще свие разширените кръвоносни съдове", казва Томич.

Хидратация и още хидратация

Надали има проблем с кожата, който добрата хидратация не може да реши.

Директното овлажняване може мигновено да озари тъмните кръгове и да подготви кожата за деня. А какво ни пречи да сложим в зоната на очите си хидратираща маска, докато пием сутрешното си кафе.

Снимка 602214

Източник: iStock

Маските, предназначени за деликатната зона около очите, включват обикновено съставки като колаген, витамин Е или антиоксиданти - за максимален ефект.

Задължителният околоочен крем

Невена Томич изрично се обръща към всички, които използват обикновен овлажнител, понеже смятат, че специализираният крем за очи е загуба на пари, и подчертава: кремът за околоочния контур е наистина различен. Той е по-плътен и с по-силни хидратиращи свойства.

"Хубаво е да нанесете крема с нежно масажиране в зоната под очите. Това ще подготви кожата за борба със замърсяванията, UV лъчите и дехидратацията", казва Томич. "Най-важно е околоочният крем да има слънцезащитен фактор."

"Важно е също да не използваме показалеца си за нанасяне", продължава специалистът. "Показалецът е най-силният пръст на ръката и може несъзнателно да приложим твърде голям натиск под очите си. Което пък може да доведе до преждевременно разтягане на кожата. Най-добрата техника е използването на безименния пръст - с бавни, кръгови движения."

Снимка 602213

Източник: iStock

Коректор

И ако нищо друго не действа, винаги може да сложим коректор под очите си. Единственото важно е да намерим този, който пасва на оттенъка на кожата ни, за да може да покрие добре синкавите, лилави или червени нюанси на торбичките под очите, пише Shefinds.

Сухотата в очите, пълноценният сън и връзката между тях

Кой е виновен за сухотата в очите

Има и друг ключов фактор

Оказва се, че винаги има начин. Просто не трябва да се страхуваме от несъвършенствата върху лицето си - а само да предприемем няколко стъпки, за да се преборим с тях и да продължим позитивно деня си.