През последните две седмици трафикът в интернет достига нови рекорди и върхове - повечето хора са си у дома и често влизат в социалните мрежи за новини и разнообразие.

И преди сме говорили за менталния тормоз, през който модераторите на съдържанието във Facebook преминават ежедневно, но в момента той също достига нови нива, признава Зукърбърг в специално интервю за The Verge.

Кейси Нютън, който води рубрика в платформата, е разговарял лично със Зукърбърг по телефона, за да разбере какви са нагласите и плановете на социалната мрежа спрямо хаоса около коронавируса.

Снимка 472592

Източник: iStock

Зук е разкрил, че компанията му е била принудена да назначи нови модератори и да даде договор на пълно работно време на тези от тях, които преди са работели почасово или за фиксиран период.

Коронавирусът, безплатните онлайн тренировки и как да спортуваме вкъщи

Безплатни онлайн тренировки по време на карантина

Защото и спортът вкъщи е здраве

Всички те в момента са впрегнати в това да чистят Facebook от фалшиви новини и да трият съдържание с насилие и притеснителни кадри.

Но Зукърбърг не е толкова притеснен за служителите си, колкото за стотиците милиони потребители, които в момента биват заливани от предимно негативни и, честно казано, страшни новини.

СЕО-то на Facebook е на мнение, че настоящата ситуация на несигурност, финансов крах и изолация ще доведат до вълна от "депресирани и тревожни" потребители.

Снимка 472593

Източник: iStock

Той смята, че броят на хора с психологически затруднения ще скочи рязко, най-вече заради невъзможността да бъдат с близките си и да се срещат с други хора, пише Кейси Нютън в The Verge.

Facebook създава технология за комуникация чрез мисли

Facebook създава технология за комуникация чрез мисли

Алгоритмите на компанията ще могат да възпроизвеждат 100 думи в минута

Засега Facebook помага като създава бързи линкове за достъп до страници на СЗО и други проверени здравни организации, които вмества в горната част на фийдовете на потребителите.