Остават само още няколко дни до края на Олимпийските игри в Париж и вече се убедихме, че във френската столица се случват все интересни неща.

Нещо, което не се случва често - Райън Гослинг и Ева Мендес заедно на Олимпийските игри в Париж

Нещо, което не се случва често - Райън Гослинг и Ева Мендес заедно на Олимпийските игри в Париж

Двойката на обича показността

Няма и как да е другояче при положение, че над 10 000 спортисти ще вземат участие. По-голямата част от тях вече видяхме, но има спортове, които ще стартират в идните дни. И такива като скоковете във вода, които навлизат във финалната си фаза.

Със сигурност на всеки зрител му е направило впечатление, че всеки един скачач взима душ веднага след като е изпълнил скока си и излезе от басейна. И причината за това не се крие в отмиването на хлора, който се добавя към водата в басейните. Е, поне не само.

Снимка 677710

Източник: GettyImages

По време на състезание скачачите трябва биват подлагани на различни температури. Тези състезания се провеждат в климатизирани зали, където температурата на въздуха е една, докато тази на водата в басейна - друга, по-топла.

Снимка 677709

Източник: GettyImages

Като към това добавим факта, че по-голямата част от телата им са голи, особено при мъжете, се появяват рискове от крампи и различни схващания. При това бързо редуване на температурите нито един олимпиец не иска да рискува тялото му да го предаде на крачка от заветния медал.

Двойките, които се състезаваха на Олимпийските игри в Париж

Двойките, които се състезаваха на Олимпийските игри в Париж

Любовта е навсякъде

Тук е и ролята на душовете, защото те запазват скачачите и техните тела и мускули топли, за да могат да са в оптимална форма. Колкото до малките кърпи, с които се подсушават след това, техният размер не бива да ни заблуждава, защото според USA Today те са много по-абсорбиращи водата от кърпите, които използва всеки един от нас у дома след баня.

анкета

Колко златни медала ще спечелят българските спортисти на Летните Олимпийски игри в Париж?

Виж резултати

Нито един 26.3%

Поне един със сигурност 29.3%

Минимум три 24.0%

Няма значение, правят ни горди само с участието си 20.4%