За някои височината е предимство, а за други - недостатък. С две думи, който каквото си няма, това иска. Но, разбира се, говорим за границите на нормалното. 

Лионел Меси, Копа Америка и снимката в Instagram, която удари исторически рекорд

Нов рекорд на Лео Меси, но не във футбола

Измести досегашния титуляр Кристиано Роналдо

А когато те бъдат прекрачени, стигаме до рекордите на Гинес. Именно там преди дни записа името си туркинята Рюмейса Гелги, обявена официално за най-високата жена в света. Нейният ръст е точно 215.16 см

Височината на 24-годишната жена се дължи на рядко генетично заболяване - синдром на Уивър, характеризиращо се с по-бърз растеж на костите. Разбира се, това води след себе си куп здравословни проблеми на Гелги, която се надява с рекорда си да повиши осведомеността за състояния като нейното.

Когато е на 18, през 2014 г, туркинята е обявена за най-високата тинейджърка. От тогава досега състоянието й се влошава и тя се придвижва предимно на инвалиден стол, като за малки разстояния може да използва и проходилка.

Гелги вдъхва кураж на всички хора, които като нея страдат от рядко заболяване и по една или друга причина са по-различни от "нормалните". "Всеки недостатък може да бъде превърнат в предимство. Затова приеми себе си такъв, какъвто си, знай потенциала си и прави най-доброто, на което си способен", казва тя, цитирана от CNN.

След рекорда на Гелги най-високите мъж и жена според Гинес са от Турция. През 2018 г Султан Кьосен бе обявен за най-високия мъж на света със своите 251 см.