Много жени мечтаят да имат дълга и буйна коса, като за целта спазват хранителни диети, приемат добавки и полагат всячески грижи за нея. Алия Насирова обаче отдавна е постигнала невъзможното - косата й е дълга над два метра и половина.

5 храни, с които да подпомогнем растежа на косата

5 храни, с които да подпомогнем растежа на косата

Има фактори, с които не можем да се борим, но храната определяме ние

35-годишната Алия е родом от Украйна, но от доста години живее в Братислава със съпруга си, където се занимава с графичен дизайн и се грижи за косата си. За щастие тя привлича толкова много внимание, че Алия често получава безплатни продукти от козметичните компании.

В какво се състоят грижите за подобна коса? Тя я мие веднъж седмично, като това й отнема около половин час. Избягва да ползва сешоар, за да не я увреди, което пък й коства почти 24 часа, през които косата да изсъхне напълно.

"Косата ми е доста тежка, бих казала, че тежи колкото котката ми", признава тя пред Barcroft News. Въпреки теглото й, Насирова няма намерение да се отърве от нея, както я съветват много коментари в профила й в Instagram.

А последователите й там не са малко - 225 хиляди. Този месец всичките грижи за косата й се отблагодаряват - Алия става жената с най-дългата коса в света според Рекордите на Гинес. Колко точно е дълга? 257.33 см.