Любовта на Патри Маклафлин към кайтсърфинга се заражда, когато е още малък. Всъщност първо се вманиачава по сноуборда, но родителите му казват директно, че няма как да ходят на ски ваканции често, предвид че живеят на Хаваите.

Елена Димитрова - българката, която е сред най-популярните кайтсърфистки в света

Българката, която е сред най-популярните кайтбордистки в света

Елена Димитрова за най-големите ѝ постижения в кайтсърфа, за любимите дестинации и за живота в Занзибар

После момчето открива кайтсърфинга, който бързо се превръща в негова страст. През 2011 г. дори започва да се състезава сериозно. Но като всеки отдаден професионален спортист, и той преминава през различни контузии. Въпреки това обаче се стреми да надскача възможностите си и така решава, че иска да подобрява рекорди.

И успява. Сега Патри Маклафлин може да се похвали, че е покорил най-голямата вълна в Хавай, САЩ. Тя е със забележителната височина от 22.1 метра, а също толкова забележителното постижение на хаваеца дори влиза в Рекордите на Гинес.

Самият той не крие, че никога не е виждал по-голяма вълна. След като прекарва часове в океана, той най-сетне я вижда и въпреки че тогава няма как да знае колко е височината ѝ, я "яхва". После вече вижда заснетия момент и понеже остава впечатлен от внушителния размер на вълната, кандидатства за титлата в Световните рекорди на Гинес.

На техния сайт пише още, че за кайтсърфиста този паметен момент е бил наистина предизвикателен. Защото както самият той издава, едва четири седмици по-рано е претърпял сериозна операция и изобщо не е трябвало да влиза във водата. Затова и Патри Маклафлин не е имал предварителна подготовка, с която да си осигури по-добри шансове за подобряването на рекорда. Но успява да го счупи.

"Най-важната част е психическата подготовка. Трябва да се доверите напълно на уменията си. Всяко съмнение или колебание може да бъде смъртоносно", споделя той.

Въпреки опасностите, кайтсърфистът продължава уверено да преследва големите вълни. "Да си напълно обграден от тази огромна сила и да си под вълната - това за мен е най-хубавото чувство на света", допълва той.

Освен че обича усещането, което му дава кайтсърфингът, Патри Маклафлин е и горд, че се е счупил рекорда на Гинес.

"Чувствам се сякаш сега съм на върха на кайтсърф кариерата си", допълва той.