На фона на толкова човешките трагедии по време на пандемията от коронавирус, винаги е хубаво, когато разберем за някой, който е успял да пребори болестта. Особено ако този някой е на цели 106 години.

И ако Алма Клара Корсини от Модена, която е на 95 години, може гордо да се похвали, че е най-възрастната италианка, надвила вируса, то Кони Тичън вероятно държи челното място във Великобритания.

106-годишната жена, за която се смята, че е най-възрастният пациент във Великобритания, възстановил се от коронавирус, вече е изписана от болницата.

Преживяла две световни войни, първоначално Кони Титчън е приета в болница миналия месец с подозрения за пневмония. По-късно е диагностицирана с COVID-19. Тя страда от вируса малко по-малко от три седмици, но в крайна сметка успява да го пребори.

Внучката на госпожа Титчън - Алекс Джоунс, разказва, че баба ѝ, която има пет внука и осем правнука, води активен и здравословен начин на живот, като много обича танцува, да кара колело и да играе голф.

Може би именно заради това възрастната жена има такъв здрав организъм и въпреки 106-те си години, успява да се справи с коварния вирус.

На излизане от градската болница в Бирмингам Кони Титчън споделя, че се чувства много щастлива и няма търпение да види семейството си, пише Sky News.

Коронавирусът, Алма Клара Корсини и най-възрастната италианка, преборила COVID-19

Най-възрастната италианка, преборила коронавируса

Здрав дух в здраво тяло