Преди дни Италия се превърна в център на пандемията от COVID-19. Докато в Китай броят на заразените намалява с всеки ден, на Ботуша жертви на вируса ежедневно стават по 600-700 души.

На фона на тази стряскаща статистика и всички снимки на препълнени болници и изнемощели лекари, трябва да намерим място и за добрите примери. Като свещеникът, който преотстъпи респиратора си на по-млад мъж и почина малко след това.

Или като най-възрастната италианка, успяла да пребори COVID-19. Алма Клара Корсини от Модена е на 95 години и може гордо да се похвали, че надви вируса, който взе живота на хиляди нейни сънародници. 

Снимка 473037

Източник: Facebook / Corriere della Sera

Тя е била диагностицирана в началото на март и още с появата на първите по-сериозни симптоми е приета в болница. Госпожа Корсини притежава не само голям късмет, че се е намерило място за нея, но и много силна имунна система, която успява да реагира по най-добрия начин срещу коронавируса.

95-годишната италианка е излекувана само с терапия за подсилване на имунитета, но без силните медикаменти, които се дават в повечето случаи на болните. При нея обаче е било рисково, като се има предвид възрастта й.

Коронавирусът, Китай, Джанг Гуангфен и 103-годишният пациент, който се излекува

Да пребориш коронавируса на 103

Невероятни истории от Китай

Госпожа Корсини благодари на лекарския екип за грижите и вече си е у дома под карантина, пише The Sun.