Поредният месец от тази година се изниза неусетно и вече сме напълно готови за есента - този толкова красив сезон, който обожаваме заради променящата се природа и пъстротата, с която ни радва.

Love in the Villa, Broad Peak, Blonde и новите филми и сериали на Netflix през септември

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Ана де Армас ще владее месеца

В есенните дни все по-често ни се иска да се сгушим удобно на дивана и да си пуснем някой нов филм или сериал. Нещо, за което Netflix за поредна година са се погрижили. Скучно няма как да ни бъде.

E, този октомври няма да има кой знае колко големи и очаквани заглавия, но разнообразието е гарантирано. Ето и какво ни хвана окото през следващите седмици.

Mr. Harrigan's Phone

Ще е грехота, ако не започнем месеца на тиквата и Хелоуин с филм, базиран на произведение на Стивън Кинг. Mr. Harrigan's Phone е базиран на разказа на Кинг "Телефонът на господин Хариган", поместен в сборника "Ако има кръв" (изд. Бард, 25 лв.).

Във филма ще видим как се развива необичайната връзка между момче (Джейдън Мартел) и самотен милиардер (Доналд Съдърланд). Тинейджърът на име Крейг не е сред най-популярните деца в училище, което автоматично означава, че има някой, който го тормози и бие.

Докато възрастният мъж на име г-н Хариган е останал без никой около себе си и има единствено връзката си с момчето, на което му е приятно да прекарват време заедно.

То дори му подарява смартфон, за да могат да държат постоянно връзка. Но тази връзка чрез смартфона не спира дори когато милиардерът умира и бива погребан. Да, доста плашещо, особено когато започват да се случват странни неща около момчето.

Mr. Harrigan's Phone е в Netflix от 5 октомври

Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes

Продължаваме на зловеща тематика с поредицата на стрийминг платформата Conversations with a Killer, в която този път внимание ще бъде обърнато на серийния убиец Джефри Дамър.

Той е заловен през лятото на 1991 г. в Милуоки и в апартамента му са открити черепи и останки на хора. По-късно Дамър признава, че е извършил 16 убийства в щата Уисконсин в рамките на четири години и едно в Охайо през 1978 г. Признава също така за ужасяващи прояви на некрофилия и канибализъм.

Документалният филм пък излиза месец след пускането на игралния сериал Dahmer за Джефри Дамър, в който Ивън Питърс изигра серийния убиец. Той предизвика смесени реакции, като бе главно одобрен от зрителите, но не и от критиката.

Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes е в Netflix от 7 октомври

Luckiest Girl Alive

Ани Фанели (Мила Кунис) е наперена нюйоркчанка, която на пръв поглед живее живот мечта. Има хубава работа в престижно списание, гардеробът ѝ е пълен със стилни и скъпи дрехи, а на хоризонта се задава и мечтаната ѝ сватба.

Много хубаво никога не е на хубаво и Ани го разбира по трудния начин. Един ден с нея се свързва режисьор на документален филм, който я кани да разкаже своето преживяване за шокиращ инцидент в тинейджърските ѝ години в училището, в което е учила.

Всичко това обаче застраша съществуването на розовия балон, който тя е изградила и в който живее.

Luckiest Girl Alive е в Netflix от 7 октомври

The Good Nurse

Завършваме месеца с филм, в който в главните роли ще видим Джесика Частейн и Еди Редмейн. The Good Nurse ще ни разкаже историята на отдадената медицинска сестра Ейми (Частейн), която открива, че страда от животозастрашаващо сърдечно заболяване.

Освен с работата, тя трябва да се справи и с отглеждането на двете си деца. Вижда обаче светлина в тунела, когато в отделението ѝ започва работа младият Чарли (Редмейн). Той е енергичен и позитивен и дългите смени, прекарани заедно, ги сближават.

Мирогледът на Ейми обаче се преобръща, когато се случват редица мистериозни смъртни случаи и всички улики водят именно към Чарли.

The Good Nurse е в Netflix от 26 октомври

През месеца на тиквата може да обърнем внимание и на The Redeem Team (7 октомври), The Mole (7 октомври), Old People (7 октомври), The Playlist (13 октомври), The Watcher (13 октомври), The Curse of Bridge Hollow (14 октомври) и Notre-Dame (19 октомври).