Август, както обичайно обича да прави, се изниза почти незабелязано. И това може да означава все по-малко възможности за плаж и почивка край морето, но също така, че сме все по-близо до есента.

Wedding Season, Day Shift, The Girl in the Mirror и новите филми и сериали на Netflix през август

Новите филми и сериали на Netflix през август

От романтични комедии до убиване на вампири

А тя ни е сред любимите сезони, просто защото всичко става много красиво, цветно и пъстро. Тогава е още по-лесно да се гледат нови филми и сериали. А Netflix за пореден месец и година няма да разочароват с разнообразие за всеки вкус. Нека да започваме със заглавията, които ни грабнаха вниманието през септември.

Love in the Villa

Започваме леко сладникаво с романтична комедия, която има за цел да настрои подходящо тона за целия месец. Love in the Villa ще видим как непоправимата романтичка Джули (Кат Греъм) трябва да се справи с разбитото си сърце.

Тя обича всичко да е планирано, затова организира романтична екскурзия до Верона за нея и любимия ѝ. Всички си мислят, че именно там той ще ѝ предложи, но се случва точно обратното - зарязва я още преди пътуването. Понеже обаче всичко е платено, а Джули мечтае да посети Верона решава все пак да отиде на почивката сама.

Оказва се обаче, че мястото, в което трябва да отседне, е станала грешка и резервацията ѝ е дублирана. И да, трябва да дели мястото за настаняване с напълно непознатия за нея Чарли (Том Хопър). На пръв поглед двамата са доста различни и трудно се погаждат, като дори се разразява война между тях.

Но точно както се случва в романтичните комедии, за тези няколко дни, прекарани в романтичен италиански град, ледовете могат да се стопят много по-бързо от очакваното.

Love in the Villa е в Netflix от 1 септември

Chef's Table: Pizza

Оставаме на романтична тема, но малко по-различна, защото тук главният герой ще е пицата. А всичките ѝ обожатели знаят прекрасно, че тя е любов.

В този сезон на поредицата Chef's Table ще се разходим на длъж и на шир по света, за да разберем по колко много различни начини може да бъде приготвяна една пица. От тестото до плънката - всичко е въпрос на любов и страст към храната.

Ще видим какво точно представлява пицата за някои от популярните готвачи от Портланд и Финикс до Италия и Япония. Целта на всеки един от шестимата готвачи, които ще бъдат представени в сезона, е доста утопична - да създаде перфектното парче пица.

Chef's Table: Pizza е в Netflix от 7 септември

Broad Peak

И тук е моментът, в който рязко ще сменим тона, защото продължаваме с коренно различна история - тази на алпиниста Мачей Бербека.

Игралният филм е базиран на истински събития и ще ни покаже трудностите и опитите на поляка да покори един от най-високите и трудни върхове в света - Броуд пик (8047 м).

25 години след като за първи път е опитал да покори върха в експедиция, която му е коствала много, Бербека се впуска отново в приключение, за да довърши започнатото. Но се повдига въпросът дали този път няма да му коства всичко.

Broad Peak е в Netflix от 14 септември

Blonde

Завършваме месеца с най-очакваното от нас заглавие. Причините са две. Първата е, че филмът е фокусиран върху Мерилин Монро. А втората няма нужда да я обясняваме, можем просто да изпишем името ѝ - Ана де Армас.

В Blonde кубинската актриса ще се превъплъти в Монро, като заявките към момента са, че няма да бъде типичният сладникав филм, а ще покаже двете лица на актрисата. Това, което всички виждат и по което се прехласват, и онова, което малцина искат да опознаят - Норма Джейн.

Режисираният от Андрю Доминик филм ще бъде 18+, което не е много типично за продуциран от стрийминг платформата филм. Но пък се очаква да бъде сред основните играчи в следващия награден сезон.

Blonde е в Netflix от 28 септември

През месеца може да обърнем внимание и на Dated & Related (2 септември), You're Nothing Special (2 септември), Get Smart With Money (6 септември) и No Limit (9 септември).