Наистина нямаме представа кога изминаха първите четири месеца от годината. Но това няма значение, защото времето ще става все по-топло, а с него ще се оправя и настроението ни.

Чернокожа ли е била Клеопатра - какъв е отговорът според Netflix

Чернокожа ли е била Клеопатра

Противоречие в African Queens: Queen Cleopatra

То по принцип си е приповдигнато, защото винаги има какво да се гледа в стрийминг платформите. И за пореден месец Netflix са ни подготвили интересни заглавия за свободното време.

Queen Cleopatra

Всички сме чували историите за Клеопатра и как тя е успявала да управлява Древен Египет, колко красива е била и как се е къпела в мляко. Гледали сме не и един и два филма, в които тя е била в основата на сюжета. Такъв например се подготвя от известно време и Гал Гадот ще влезе в ролята на Клеопатра.

Никога обаче не сме се замисляли какъв е бил цветът на кожата ѝ. Е, тази документална поредица ще ни предложи една интересна теория. 

А именно, че Клеопатра е била тъмнокожа. Queen Cleopatra е продуциран от Джейда Пинкет Смит и е част от идеята да бъдат представени в други документални поредици значими и популярни африкански кралици.

Queen Cleopatra е в Netflix от 10 май

The Mother

Продължаваме към един филм, който е далеч от документалистиката и теориите, но пък е не по-малко интересен, защото в главната роля влиза Дженифър Лопес.

А сюжетът е доста интересен, защото в The Mother Лопес ще изиграе наемен убиец с безупречна репутация. Миналото ѝ обаче я застига и се налага не само да бяга за живота си, но и да спаси този на дъщеря си.

Уловката е, че самата тя се е отказала от собственото си дете още след раждането, за да го предпази от света, в който тя живее.

The Mother е в Netflix от 12 май

Fubar

Така и така сме влезнали в екшъна, защо ни е да излизаме. Този път обаче не с филм, а със сериал. И то какъв само.

Fubar е първият сериал, в който Арнолд Шварценегер ще бъде в главната роля. През всички тези години сме го виждали в сериали, но в малки роли. Като тази в последния епизод на последния сезон на "Двама мъже и половина" например.

Как се е справял с подигравките на хората Арнолд Шварценегер

Как се е справял с подигравките на хората Арнолд Шварценегер

Легендата в бодибилдинга има няколко съвета

Във Fubar 75-годишният актьор ще изиграе агент на ЦРУ, който след дълга служба изпълнява една последна мисия и започва да мисли за пенсия. И как да се сдобри с бившата си съпруга, разбира се. Но време за скучаене няма, защото буквално е принуден да се върне в екъшна.

Друг агент, който е под прикритие, е в опасност и само той е способен да се оправи с тази каша. Когато отива на място обаче разбира, че въпросният агент в беда е собствената му дъщеря (Моника Барбаро). А забавното е, че той и представа си няма, че тя също работи за ЦРУ.

Fubar е в Netflix от 25 май

През месеца може да обърнем внимание и на The Tailor (2 май), Queen Charlotte: A Bridgerton Story (4 май), Black Knight (12 май), седми сезон на Queer Eye (12 май) и Blood & Gold (26 май).