Бутнахме часовника с един час напред и това означава, че ще спим по-малко. Но пък означава и още нещо - че ще имаме доста повече време да вършим точно това, което ни се иска.

Sex/Life, Luther: The Fallen Sun, Shadow and Bone и новите филми и сериали на Netflix през март

Новите филми и сериали на Netflix през март

Очаква ни интересен месец

Като например да наваксаме с гледането на филми и сериали, които сме си набелязали. Или просто да се потопим в морето от нови продукции, които Netflix всеки месец ни осигурява грижливо. Април не прави изключение и тази година. Ето кои заглавия ни привлякоха вниманието в месеца на шегата.

Thicker Than Water

Започваме месеца съвсем сериозно с един сериал, който вплита в себе си елементи на трилър и драма. Фара е обещаваща журналистка, която най-сетне получава мечтаната работа - да презентира новините.

Точно в този сюблимен за нея момент обаче се появяват редица проблеми. Те са свързани с брат ѝ, който се е замесил в бизнеса с наркотици. Понеже го обичат, Фара и сестрите ѝ обединяват усилия, за да му помогнат да излезе от неприятностите, в които се е вкарал.

Тази помощ обаче може да коства кариерата ѝ като журналист, затова се опитва да води двойнствен живот, потапяйки се в света на наркотиците.

Thicker Than Water е в Netflix от 7 април

Florida Man

Майк е добър човек, който обаче е тръгнал по лош път. Заради неконтролируемата си страст към хазарта той успява не само да загуби съпругата и работата си като полицай, но и натрупва дългове към гангстер.

Именно той го изпраща в родния му щат Флорида, за да открие и върне избягалото гадже на въпросния гангстер. На пръв поглед лесната задача, която трябва да изчисти задълженията му, се превръща в същинско влакче на ужасите, което разкрива пред Майк някои дълбоко пазени тайни.

Да постъпи правилно пък ще се оказва все по-трудно, когато въпросното гадже се опита да го прелъсти не само с тялото си, но и със 100 милиона долара.

Florida Man е в Netflix от 13 април

How to Get Rich

Може и да ни се струва, че най-трудната част от забогатяването е да станем богати, но се оказва, че не е никак лесно да имаш толкова много пари, че да не знаеш какво точно да правиш с тях.

Рамит Сейти обаче има интересната работа да учи богатите хора как да живеят щастлив живот. Един от съветите му например към богаташите е да не жалят средства за неща, които обичат и харесват, но да не дават нито долар за такива, без които не могат.

Задачата на Сейти е за няколко седмици да накара богаташите да променят изцяло начина, по който мислят за парите. А в крайна сметка може да се окаже, че е от значение колко пари изкарваш, за да живееш богато.

How to Get Rich е в Netflix от 18 април

Chimp Empire

Национален парк "Кибале" в Уганда е дом на много животни, като едни от най-впечатляващите са шимпанзетата. Именно там живее най-голямата открита колония от шимпанзета, която вече 25 години бива наблюдавана и изследвана.

Интересно е как маймуните са изградили работеща структура на обществото си, която включва формиране на съюзи, грижа един за друг и непрестанна борба за власт и надмощие.

Четирите епизода на документалната поредица са режисирани от Джеймс Рийд (My Octopus Teacher), а в ролята на разказвач е носителят на Оскар Махершала Али.

Chimp Empire е в Netflix от 19 април

През април може да обърнем внимание и на War Sailor (2 април), Transatlantic (7 април), Oh Belinda (7 април), American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (12 април), Running for my Truth: Alex Schwazer (13 април) и Sweet Tooth (27 април).