Всички знаем, че ако искаме да отслабнем, трябва да се стремим към калориен дефицит. А той най-ефективно се постига със здравословно и умерено хранене в комбинация с физическа активност.

Танците като ефективен начин за сваляне на килограми

Отслабване с танци - лесно и приятно

Можем ли да заменим с тях фитнеса

Интензивните тренировки обаче могат да бъдат изтощаващи. И за да не губим мотивация в постигането на целите си при свалянето на килограми, е добре да разнообразяваме упражненията, които правим, с по-леки и приятни такива.

Ето пет вида спорт, с които можем да облекчим тренировъчната си програма и в същото време да продължаваме да горим калории. Всяко едно от тези предложения е чудесно за поддържането на тонус, форма и мотивация. Освен това е разнообразен начин да изразходваме енергия по-приятно.

Бърза разходка

Ходенето е един от най-лесните и удобни начини за горене на калории. А когато е с бързо темпо, само за около 20 минути може да изгорим приблизително 100 калории.

Снимка 510863

Източник: iStock

Освен че ни помага да сме във форма, една бърза разходка винаги е от полза и за сърдечно-съдовото ни здраве.

Скачане на въже

То изобщо не е само за децата. Това кардио упражнение е с висока интензивност и подобрява координацията и ловкостта. То оформя цялото тяло, включително бедрата, корема, раменете и ръцете, и помага за изграждането на мускули и сила.

Снимка 651178

Източник: iStock

Освен това е и доста ефективен начин за изразходване на енергия, защото само с 10 минути скачане на въже можем да изгорим 100 калории.

Каране на колело

Колоезденето се отразява чудесно на сърдечно-съдовата ни система и дори може да помогне за предотвратяване на заболявания като диабет, артрит, инсулт, инфаркт, някои видове рак и дори депресия.

Снимка 651177

Източник: iStock

Наред с това е и прекрасен начин да свалим килограми ефективно. С каране на колело с умерено темпо за около 15 минути можем да изгорим около 100 калории.

Плуване

Доказано е, че плуването е полезно и за физическото, и за психическото ни състояние.

Снимка 651175

Източник: iStock

Като ободряващо и тонизиращо мускулите аеробно упражнение, с него ефективно изразходваме и енергия. Около 15 минути плуване се равняват на изгорени около 100 калории.

Ефектът от тренировките и колко време е необходимо, за да бъде видим

Колко време ни трябва, за да видим резултата от тренировките

Зависи дали искаме да отслабнем или да трупаме мускули

Йога

Когато е част от тренировъчния ни режим, йогата ни помага да подобрим силата, гъвкавостта, баланса и психическото си здраве.

Снимка 651173

Източник: iStock

Тя изобщо не е за подценяване, дори и когато целта ни е да отслабнем. С 20 минути йога на ден горим около 100 калории, пише Eat This, Not That.