За този последен ден от месец септември сме оставили един коктейл, който ни се струва най-подходящ за раздялата с онези моменти от лятото, които вече остава само да ни топлят като спомени в задаващия се студ.

Dirty Shirley, водка, лимонада, гренадин, лайм и как да си приготвим коктейла с вкус на детство

Dirty Shirley - коктейлът с вкус на детство

Какво го прави любимец на големите

Redheaded Saint се нарича този коктейл и името му действително звучи мистериозно. В превод буквално означава "Червенокос светец" - име, което нямаше как да не привлече интереса ни към напитката. И тъкмо навреме ѝ обръщаме внимание.

Този коктейл е чудесен точно за последните дни на септември, когато вече току-що сме преминали на есенна вълна. Тогава обикновено има моменти, в които може да ни се допие и чай, но и някой друг по-свеж коктейл, който леко да ни напомни за отминалото лято.

Снимка 589247

Източник: iStock

Специфичното на Redheaded Saint е комбинацията от опушения вкус на мескала с лекотата на джинджифиловата бира и малиновата сладост. Но за да не остане това описание само на думи, най-добре е вкусът на коктейла просто да бъде опитан. Ето и как да си го забъркаме.

Какво ни трябва

  • 50 мл текила
  • 20 мл сок от лайм
  • 15 мл мескал
  • 7 мл малинов сироп
  • 30 мл джинджифилова бира

Какво ги правим

В шейкър за коктейли най-напред сипваме текилата, а после добавяме сокът от лайм, мескалът, малиновият сироп и допълваме с лед. Затваряме го плътно и разклащаме добре за около 10 секунди.

След това в дълбока коктейлна чаша слагаме лед и сипваме джинджифиловата бира. Чак тогава към нея може да добавим и сместа от шейкъра. Първо обаче не бива да забравяме да я прецедим.

Кралица Елизабет Втора, Dubonnet, джин и кой е любимият ѝ коктейл

Любимият коктейл на Елизабет II

Изненадващо семпъл и с джин, естествено

След като всички съставки са вече комбинирани в една чаша, коктейлът ни е готов. Остава ни само да го разбъркаме добре и по желание да гарнираме с резенче лайм, пише epicurious.