Московски бар казва, че е намерил лекарство за нарастващата тревога, причинена от глобалната епидемия от коронавирус: цветен коктейл, наречен на името на бързо разпространяващия се вирус.

Коронавирусът, безплатните онлайн тренировки и как да спортуваме вкъщи

Безплатни онлайн тренировки по време на карантина

Защото и спортът вкъщи е здраве

Московският бар Razvedka от около седмица предлага нов коктейл в менюто си, носещ името "Kоронавирус". Коктейлът се сервира в чаша с две медицински спринцовки - едната съдържа яркочервена, а другата яркозелена течност. Управителят на бара Антон Загария обаче отказа да разкрие какво точно има в спринцовките.

Загария казва, че коктейлът е създаден, за да помогне на московчани да се справят с паниката, тъй като страната регистрира все по-голям брой случаи на заразени с вируса.

"Идеята за този коктейл дойде внезапно, точно като самия вирус", казва Захария пред Reuters, като допълва, че от бара са решили да се опитат да свалят нивото на напрежение и паника, което е най-лошият враг в тази ситуация.

На страницата си в Instagram от бара шеговито пишат, че коктейлът трябва да се консумира, когато човек е превзет от неуотолимото си желание да се запаси с тоалетна хартия.

"Разбира се, че все още трябва да си миете ръцете и да правите това, което казва Световната здравна организация (СЗО)", добави Загария. "Но няма нужда да се паникьосвате. За какво? Това не помага на никого."

Коронавирусът и отменените сватби на знаменитостите през 2020 г.

Звездните сватби, отменени заради коронавируса

Никакви обети по време на карантина