Остават само два дни до сватбата на принц Хари и Меган Маркъл и истерията вече взима своя връх. Разбира се, най-вече във Великобритания, но не само.

Обичайните сувенири, като чайници, чинии и други подобни, изглеждат направо скучни пред идеите, родени от въображението на находчиви търговци, решили да припечелят от събитието.

Снимка 356986

Източник: GettyImages

Хотелите

За изненада или не, все още се намират свободни стаи в Уиндзор, и то такива с гледка към двора на замъка. Причината е доста високата цена, на която се предлагат - 1995 паунда за две вечери.

Едно от най-луксозните места за настаняване в малкото градче - Macdonald Windsor Hotel, привлича закъснели гости със следобеден чай, торта, като тази на кралската сватба и десерти във формата на корона, покрити с листа от чисто злато.

Лего

Увеселителният парк Legoland в Уиндзор просто няма как да остане встрани от сватбената еуфория. Оттам отговориха подобаващо с внушително копие на замъка, в което се пресъздава сватбата на Хари и Меган

Младоженците, направени от няколкостотин парченца конструктор, минават покрай близо 500 зрители. За направата на макета 11 души са използвали над 60 хиляди блокчета, предава Reuters. Процесът е отнел над 600 часа, а крайният резултат ще остане като постоянен експонат в увеселителния парк.

Снимка 356984

Източник: GettyImages

Торта

Каква ще бъде официалната сватбена торта на Хари и Меган разбрахме отдавна. Но едно друго сладкарско произведение се опита да я засенчи с размери и причудлив вид. Видът, всъщност, наподобява този на младоженците.

Тортата е в реален размер и е създадена за състезание. С нея могат спокойно да си засладят около 500 човека. Въпреки че ще е малко странно да отхапеш от ръката на мис Маркъл или крака на принц Хари.

Сладкарката Лара Мейсън отдава повече от 250 часа от живота си, за да създаде реалистични копия на новото кралско семейство и според някои се е справила доста добре. А други намират тази торта за доста зловеща.

анкета

Прекалена ли е истерията около кралската сватба?

Виж резултати

Напълно нормално и очаквано 46.7%

И какво като е принц, да не е по-хубав от мен 8.7%

Илюминатите така са им заръчали 15.6%

Да, още днес ще хвана гората 29.1%

Двойници

През миналия уикенд в Англия се проведе и конкурс за двойници на Хари и Меган. В него взеха участие над 3000 души от 12 европейски страни. А победителите - англичанин и испанка, заснеха нетрадиционна сватбена фотосесия пред замъка Уиндзор с кола за доставки на популярен азиатски ресторант. Какъв маркетинг само...

Снимка 356999

Източник: GettyImages

Мини

И като заговорихме за коли, Mini Cooper създаде уникален екземпляр в чест на младоженците. Таванът на автомобилът е декориран с комбинация от британския и американския флаг, а на калниците са изписани инициалите на двойката.

Колата е подарък за Хари и Меган, но ще бъде продадена на търг. А парите от нея ще отидат за ХИВ-позитивни деца. Така че, може да бъде и наша, ако имаме достатъчно финанси.

Храни и напитки

Връщайки се към по-прозаичните и ежедневни продукти, отново отвсякъде ни гледат Хари и Меган. Супермаркетите във Великобритания предлагат разнообразие от артикули, брандирани с кралската сватба.

Като се започне от традиционен чай, мине се през бира и наденички и се стигне до красиви къпкейкове със снимка. И така буквално се получава ситуация, че и хладилника да отвориш, пак Хари и Меган са вътре...

Снимка 357017

Източник: Facebook / Lushcups Cupcakes

Сувенири

Вече споменахме за всички чаши, чинии, покривки и други подобни, които можем да си закупим като скъп спомен от кралската сватба. Но има и доста нестандартни сувенири, които определено не са по вкуса на всеки.

Дори ако ни е писнало да слушаме за кралската сватба и направо ни се гади от Хари и Меган вече, можем да намерим подходящия сувенир за нас. В този случай - пликче за повръщане, което е стриктно упоменато да се използва на 19 май - сватбения ден.

Презервативи с лика на младоженците бяха пуснати на пазара и преди сватбата на Уилям и Кейт през 2011 г. Сега по магазините се предлага и минерална вода със снимка на бъдещите съпрузи, както и такава с малки шапчици върху капачката. Кралско издание.

Снимка 357018

Източник: Facebook / MAD Daily

И, като за финал, още една налудничава търговка хрумка - цял бански с лика на принц Хари или Меган Маркъл в близък план. Да, има хора, които са си ги поръчали...