Ако изпитваме леко съжаление и раздразнение, че няма да може да присъстваме на сватбата на годината, време е да се успокоим. Освен цялата тържественост, всички кралски особи и звезди, церемонията ще премине и под знака на строги правила за гостите.

Местата

Присъстващите на църковната венчавка не могат да сядат където си искат. По стара кралска традиция, роднините на младоженеца, които е със синя кръв, винаги са от дясната страна на църквата, гледайки от входа към олтара.

Сватбата на Уилям и Кейт през 2011г.

Източник: GettyImages

Сватбата на Уилям и Кейт през 2011г.

Шапките

Жените задължително трябва да носят шапка, която да покрива поне част от главата им. Казваме поне, защото голяма част от аксесоарите, които видяхме на сватбата на Кейт Мидълтън върху главите на поканените, изпълняваха по-скоро допълваща тоалета функция. Шапките се оказват и начин да се блесне с екстравагантност и с нетърпение чакаме да видим новите попадения.

Уилям, Кейт и Хари на сватбата на Зара Филипс и Майк Тиндал

Източник: GettyImages

Уилям, Кейт и Хари на сватбата на Зара Филипс и Майк Тиндал

Облеклото

В инструкциите, изпратени с поканените за сватбата, има някои упоменати улеснения и уточнения. Имайки се предвид, че венчавката е по обед, мъжете трябва да заложат на костюми, а фраковете и военните униформи е по-добре да оставят за приемите в по-късните часове на деня.

При дамите чорапогащникът е задължителен. Задължително трябва да се избягват и прекалено високите токове, големите деколтета и късите рокли.

анкета

Заслужава ли Меган Маркъл да бъде част от кралския двор?

Виж резултати

Да, защо не 45.5%

Не й е там мястото 38.4%

По-добре мен да вземе Хари 4.4%

Цяла нощ мислих за това и не стигнах до отговор 11.7%

Подаръци и снимки

Гостите на кралската сватба в неделя, които са около 600, изрично са помолени да не носят подаръците, които са предвидили за Хари и Меган. Практиката е те да се изпращат по пощата след венчавката, уточнява Time. Молбата на младоженците е пък вместо дарове, да им бъдат изпратени пари, които след това да дарят за благотворителност.

Традициите, под знака на които ще премине кралската сватба

Традициите, под знака на които ще премине кралската сватба

От 125 години насам до днешни дни

На гостите е забранени да снимат с камери, а мобилните телефони ще бъдат събирани на входа на всеки прием, за да се избегнат компрометиращи кадри в социалните мрежи.