Както традицията повелява, църковната венчавка и процесията по улиците на Уиндзор с главното участие на принц Хари и Меган Маркъл са последвани от два тържествени приема в чест на техния брак. Правило е на тези събития да не се допускат фотографи.

Снимка 357563

Източник: GettyImages

На тях не присъстват и всички гости от параклиса Сейнт Джордж, а по-тесен кръг от роднини и приятели на младоженците. Първият, обеден прием, бе даден от кралица Елизабет Втора и започна около час след венчавката. То се състоя в залата Сейнт Джордж. На него присъстваха 600 гости.

Кулминацията на приема безспорно бе така коментираната сватбена торта с бъз, лимон и свежи цветя, дело на сладкарката Клеър Птак. Освен нея, гостите на кралския прием имаха възможност да опитат изискания ястия.

Кой ще направи сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл

Кой ще направи сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл

И с какъв вкус ще е

Част от тях са: лангуста от Шотландия, обвита във филе от сьомга с цитрусов дресинг; гриловани аспержи, обвити в шунка; макарони със шампанско и шамфъстък и много други.

От кралския двор споделиха в Twitter и че сър Елтън Джон е пял на обедния прием на кралицата по покана на принц Хари.

Снимка 357562

Източник: GettyImages

Вторият прием бе даден по-късно вечерта от принц Чарлз, бащата на младоженеца. Той ще се състоя в още по-тесен кръг - около 200 гости.

Младоженците пристигнаха на събитието с ретро кабриолет Jaguar E-type Concept Zero. Автомобилът е произведен през 1968 г., но в последствие в пригоден да се движи само на ток.