Меган Маркъл влезе в параклиса Сейнт Джордж, придружена от малките си шафери и шаферки. Малко преди да стигне до олтара, тя бе хваната за ръка от бащата на своя съпруг принц Чарлз, който я отведе до младоженеца, заменяйки нейния баща Томас.

Снимка 357519

Източник: GettyImages

След кратка реч от свещеника, Хари и Меган си казаха "Да" пред Бог. След като брачният им съюз получи благословия от църквата и всички гости, двамата размениха първо своите брачни обети, а след това и сватбените пръстени. 

Снимка 357510

Източник: GettyImages

Бижуто на Меган е създадено от кралската ювелирна къща Cleave and Company от къс самородно злато от Уелс, дадено от кралицата. Халката на принц Хари пък е изработена от платина.

Снимка 357515

Източник: GettyImages

От кралския двор по-рано днес разпространиха съдържанието на брачните обети на младоженците. Те не се различават от традиционните, в които се говори за любов до гроб, в болест и здраве, в радост и мъка.

Снимка 357512

Източник: GettyImages

Интересен момент от църковната венчавка бе речта на американския пастор, който говори дълго за безграничната любов. А фактът, че е цветнокож, напълно затвърди либералността на тази кралска сватба. Чухме и песента "Standa by me" в изпълнение на църковния хор.

Снимка 357514

Източник: GettyImages

След края на църковната церемония, херцогът и херцогинята на Съсекс излязоха под ръка от параклиса и пред насъбралото се множество се целунаха като законни съпруг и съпруга.

Снимка 357522

Източник: GettyImages

После се отправиха на традиционната тържествена обиколка на Уиндзор с откритата сватбена каляска. По пътя си Хари и Меган бяха поздравени от десетките хиляди гости на малкото градче Уиндзор, дошли да станат част от този кралски празник. След кратка почивка идва време и за двата приема.

Снимка 357523

Източник: GettyImages