Преди години всички погледи бяха върху Великолепната четворка на кралския двор. Принцовете Уилям и Хари и техните съпруги Кейт Мидълтън и Меган Маркъл се появяваха често заедно на събития и доказваха, че когато са обединени, са по-силни. И после дойде разривът, Мегзит и вече нищо не е както преди. И няма изгледи някога да бъде отново.

Кейт Мидълтън и отсъствието и на принц Уилям на великденската служба - защо взе това решение

Семейството преди всичко - важният жест на принц Уилям

Тя винаги е била до него, сега е негов ред

При последното си посещение във Великобритания заради новината, че крал Чарлз е болен от рак, принц Хари така и не отиде да види своя брат и неговата жена, която се възстановяваше от коремна операция, а малко след това се разбра, че също е диагностицирана с коварната болест. И това беше поредният знак, че връзките му с двореца вече са окончателно скъсани.

Но, оказва се, принц Уилям и Кейт Мидълтън отново са влезели в ролята на по-разумните и дипломатичните и са отправили покана към Хари и Меган да им гостуват заедно с двете си деца. Към този момент обаче това предложение е оставено без отговор, което може да се приема и като негласен отказ, твърдят кралски коментатори.

Снимка 653216

Източник: GettyImages

Повод за поканата е станало поредното пътуване на херцога на Съсекс до Острова за събитията по повод десетата годишнина от първото издание на игрите за военни ветерани Invictus. На този етап и Меган Мaркъл е включена в списъка с присъстващите. А принцът и принцесата на Уелс са видели в това нова възможност за помирение, която не е за изпускане.

Според източниците, плановете на Уилям и Кейт няма да се осъществят най-вече заради категоричния отказ на актрисата от "Костюмари" да лети до Великобритания заедно с двете си деца. Тя се притеснява прекалено много за тяхната сигурност и не би поела този риск в името на общото благо, пише Mirror.

Принц Хари и Меган Маркъл с топли пожелания към Кейт Мидълтън след диагнозата й

Как Хари и Меган реагираха на диагнозата на Кейт

Двамата не се забавиха с реакцията си

Докато синът на Хари и Меган Арчи е роден на Острова и живя там до Мегзит, дъщеря им Лилибет се предполага, че е посещавала родината на баща си само веднъж - за платинения юбилей на кралицата, която и тогава се запозна със своята правнучка. Не е ясно обаче дали принц Уилям и Кейт Мидълтън са имали възможност да видят на живо своята племенница или сега се надяват да поправят този пропуск.