По всичко личи, че принц Хари полага всячески усилия да стопли отношенията с кралското семейство и да подобри начина, по който той и съпругата му са възприемани във Великобритания.

Принц Хари във Великобритания за 10-та годишнина на игрите Invictus през май 2024 г.

Принц Хари идва в Лондон, но ще бъде ли Меган с него

Ето какъв е поводът на посещението

След като летя извънредно до Лондон веднага след диагнозата на крал Чарлз, за да види баща си, сега принцът планира по-дълъг престой в родината си през май. Той ще е там на 8 май за тържествена служба по повод 10-та годишнина на основаните от него игри за ветерани Invictus.

В списъка с гостите е и съпругата му Меган, но дали тя ще пристигне във Великобритания - първото й посещение там след смъртта на Елизабет Втора през септември 2022 г., не е категорично потвърдено.

Снимка 649089

Източник: GettyImages

Според източници на Express херцозите на Съсекс ще пристигнат във Великобритания на 7 май и ще отседнат на "тайна локация", като ще останат около седмица в страната. Целта на такова дълго посещение е Хари да успее да срещне децата си принц Арчи и принцеса Лилибет с голяма част от роднините си.

Снимка 525389

Източник: GettyImages

Принцът има огромно желание да подобри отношенията със семейството си след диагнозите на баща му крал Чарлз и снаха му Кейт Мидълтън. "Хари би се радвал много Арчи и Лилибет да имат връзка с братовчедите си и дори с деца на общи приятели", коментира източникът.

Снимка 629149

Източник: GettyImages

Остава обаче въпросът дали Меган Маркъл е готова да се изправи срещу отношението, което я очаква във Великобритания и въпроса с осигуряването на охрана за нея, и децата й. Защото е ясно, че ако тя не пътува до Острова през май, Арчи и Лилибет също ще си останат в Калифорния.