След като гостите се настаниха в параклиса Сейнт Джордж, първи в замъка Уиндзор пристигнаха младоженецът принц Хари и неговият кум и брат Уилям. Двамата минаха пеша покрай насъбралото се множество и се отправиха към мястото на венчавката. След това изчакаха булката до олтара.

Снимка 357493

Източник: GettyImages

Меган Маркъл тръгна от хотела с майка си Дория Рагланд и със специален автомобил, от които има едва 16 бройки в света. Майката влезе първа в параклиса и със сълзи на очите изчака дъщеря си.

Принц Чарлз и Камила Паркъл, а след тях и кралица Елизабет Втора с принц Филип, се настаниха на местата си в близост до олтара. След тях бяха докарани и малките шафери и шаферки.

Снимка 357494

Източник: GettyImages

Очаквано, Меган пристигна и влезе последна. Най-сетне видяхме булчинската рокля на американската актриса, която е тема на дискусия от няколко седмици преди сватбата. Маркъл заложи на изчистена рокля изцяло в бяло, с голи рамене и дълги ръкави.

Снимка 357498

Източник: GettyImages

Единствено в краищата на булото има дантелена декорация. Акцентът на тоалетът е именно върху голите рамене и тънката талия. Роклята е от коприна и органза. Воалът е доста по-къс от този на Кейт Мидълтън - около три метра.

Очакванията за пищна рокля с бляскава декорация не се оправдаха. Тоалетът не е дело и на Ralph & Russo, както се говореше. Дизайнер на булчинската рокля е Клеър Уайт Келър, творчески директор в Givenchy. Въреки че модната къща е френска, дамата, създала тоалетът, е англичанка. Така още една традиция е спазена.

Снимка 357508

Източник: GettyImages

На главата на булката блести тиара със стотици кристали, в крак с традициите. Бижуто й е дадено лично от кралицата и датира от 1932 г. То допълва идеално семплата прическа на Меган.

Снимка 357507

Източник: GettyImages

Меган ще смени още две рокли днес - по една за двата приема, които ще последват църковната венчавка.