Сутринта на сватбата на принц Хари и Меган Мaркъл започна с очакваната еуфория, която не е пускала Великобритания вече няколко седмици. От двореца Кенсингтън публикуваха няколко снимки в социалните мрежи, с които показаха как текат последните приготовления за венчавката.

Конете, които ще теглят каляската на младоженците, вече са сресани и приведени в перфектен вид, достоен за честта, която им е отредена. Църквата Сейнт Джордж, в която принц Хари и Меган Маркъл, е с пищна цветна украса в бяло.

Замъкът Уиндзор е обграден е желаещи да видя събитието на годината на живо, а малкото английско градче гъмжи от полицейско присъствие.

Кралският двор потвърди, че младоженците ще носят титлите херцог и херцогиня на Съсекс, както се говореше отдавна. Това автоматично значи, че принц Хари ще бъде удостоен с титлата херцог от кралица Елизабет Втора по време на сватбената церемония, както се случи преди седем години и с принц Уилям.

Сватбената церемония ще започне около 14 часа българско време, а два часа по-рано гостите ще започнат да пристигат в замъка Уиндзор. Принц Хари и Меган Маркъл ще са 16-та кралска двойка, която ще се венчае в малкото градче на 30-на километра от Лондон.