Допреди дни кралица Елизабет Втора продължаваше с официалните си ангажименти и дори не спря да приема гости в Бъкингамския дворец, въпреки че предпочиташе да не се ръкува с всички.

Щом ситуацията с коронавируса и във Великобритания започна да стана сериозна обаче, дойде време и за по-крути мерки в кралския двор. Така 93-годишната кралица и нейният съпруг принц Филип нямаха друг избор, освен да напуснат двореца в Лондон и да отидат на по-сигурно място.

В случая това е замъкът Уиндзор, където доскоро живееха принц Хари и Меган Маркъл. Но сега там е само персоналът от стотина човека, което е пет пъти по-малко от този в Бъкингам. А всеки е потенциален носител на заразата.

Снимка 441412

Източник: GettyImages

Докато някои източници твърдят, че Елизабет Втора след дни ще се върне в Лондон, други са категорични, че изолацията й ще продължи колкото време е необходимо, като само може да се смени локацията. Имението в Сандрингам е най-подходящо за целта, защото е отдалечено, а персоналът е от дузина хора, пише New York Post.

Коронавирусът, кралица Елизабет Втора, принц Чарлз и промените в протокола

Коронавирусът промени правилата в кралския двор

Спешни мерки

Засега градинските партита в Бъкингамския дворец, планирани за май и юни, са отменени, защото на тях традиционни присъстват хиляди души. Коронавирусът ще обърка сериозно графика на всички кралски особи, но все пак, здравето е на първо място.