Alfa Romeo, също като всички останали големи автомобилни производители, гледа към бъдещето, а там е залегнала електрификацията на настоящи и бъдещи модели.

Тест драйв на Alfa Romeo Tonale и защо да слушаме сърцето, а не екселската таблица

Alfa Romeo Tonale не е очевидният избор, а трябва

Италиански стил, качествен интериор и щипка задължителна Alfa нелогичност

Разбира се, трябва да се правят промени, а някои може и да не се харесат много на всички. Като например факта, че Alfa Romeo ще спре да предлага върховата си версия Quadrifoglio към моделите си.

Новината идва от старши вицепрезидента и ръководител на Alfa Romeo и Fiat в Северна Америка Лари Доминик. В профила си в LinkedIn той пише, че 2024 г. ще е последната, в която ще могат да се поръчат Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio, които разполагат с 505 к.с. и V-6 двигател.

Добрата новина е, че за момента Quadrifoglio ще спре да се предлага само в САЩ. А още по-добрата новина е, че върховата версия ще се завърне в бъдеще. Доминик пояснява, че в Америка до края на годината ще имат шанс да поръчат Quadrifoglio с двигател с вътрешно горене, което означава, че скоро името ще бъде сложено върху мощен електромобил.

Alfa Romeo Milano - първият електрически модел на италианците

Изненадата, която Alfa Romeo готви през 2024 г.

Италианците влизат в света на електромобилите с пълна газ

Тези действия на компанията не са нелогични, защото вече имаше твърдения, че следващото поколение Giulia Quadrifoglio ще бъде електромобил с впечатляващите 1000 к.с., пише Car and Driver.