Alfa Romeo ще навлезе уверено в света на електромобилите през следващата година. Това ще се случи с изцяло новия модел на италианците Milano.

Защо производството на Alfa Romeo Tonale ще бъде забавено

Какво се случва в завода на Alfa Romeo в Южна Италия

Проблеми пред италианците

В края на миналата седмица официално бе анонсирано Alfa Romeo Milano. Краткият тийзър, който компанията пусна, реално не показва автомобила, защото в края му той е покрит.

Но той имаше за цел да ни потвърди, че нов модел все пак ще има и какво ще бъде името му. То не е случайно, защото е препратка към Милано - градът, в който всичко за Alfa Romeo стартира през далечната 1910 г.

Разкрито бе също, че Milano ще бъде първият спортен градски автомобил на марката, като той ще се предлага и в 100% електрическа версия. Той ще навлезе в B-сегмента, който е и най-конкурентен в Европа.

"Milano е първият крайъгълен камък в процеса на преход на марката към електрификация и подобно на Tonale има важната задача да засили допълнително глобалното присъствие на Alfa Romeo", казва изпълнителният директор на компанията Жан-Филип Импарато.

Очаква се Alfa Romeo Milano да бъде представен официално през април 2024 г. През септември електрическата версия ще се появи на пазара, а до края на годината към него ще се присъедини и така наречения мек хибрид.

С обявяването на Milano компанията продължава да следва смелия си план "От 0 до 0", а именно 0 електрически модели през 2021 г. до нулеви емисии през 2027 г.

Първо в края на 2022 г. дебютира хибридната версия на Tonale, както и  Plug-In хибрид. Догодина Alfa Romeo Milano ще се яви и първият електромобил на марката. Обещанията са, че през 2025 г. ще бъде обявен и първият модел на Alfa Romeo, който ще се предлага само като електромобил.

Тест драйв, Alfa Romeo Giulia и какви са колите за истински автомобилисти

Alfa Romeo Giulia - доказателството, че колите не се избират като телевизорите

Ето какви са впечатленията ни от тази "красавица"

И така през 2027 г. италианците целят всичките им модели и техни версии да бъдат изцяло електрически. Един от най-бързите преходи към електрификация в сектора.