Епизодите от втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) може и да не са изпълнени с много действие и битки, но пък това не означава, че не се случват доста други интересни неща.

В седми епизод на "Домът на дракона" - драмата с драконите и техните ездачи се заплита

В седми епизод на "Домът на дракона" - драмата с драконите и техните ездачи се заплита

Ето какво ни подсказва тийзърът за предпоследния епизод от сезона

Неслучайно хората са казали, че дяволът се крие в детайлите. Ето защо много фенове на света, изграден от Джордж Р.Р. Мартин смятат, че в шести епизод сме станали свидетели на важен детайл, който на първо четене може да ни е убягнал.

Следват сюжетни разкрития (спойлери) за втори сезон на "Домът на дракона", така че който не е гледал епизодите до момента, трябва да спре с четенето тук.

Във въпросния епизод видяхме неуспешния опит на Ренира да намери нов ездач на дракона Морски дим в лицето на изключително далечен кръвен роднина.

Опитът, разбира се, не бе успешен, но това доведе до бягството на дракона от Драконов камък. По-късно в епизода обаче видяхме как Морски дим буквално преследва Адам, незаконният син на Морската змия, докато не го хваща натясно.

След това става ясно, че е избрал именно него за своя нов ездач, с който да се свърже. Всичко това поражда много въпроси, защото не е известно Адам да има кръвна връзка с рода Таргариен. Но е напълно възможно, защото не знаем нищо за неговата майка.

Придобиването на дракона обаче разпали доста фенски теории. Една от тях е, че предишният ездач на Морски дим - Ленор Веларион, син на принцеса Ренис и Морската змия и бивш съпруг на Ренира, е мъртъв.

Последното, което видяхме от него бе в края на сезон едно, когато той инсценира смъртта си, за да напусне Кралски Чертог заедно с любовника си. Оттогава не знаем нищо за него, но според фенове Джордж Р.Р. Мартин в книгите си е дал да се разбере, че щом веднъж дракон се е свързал с ездач, той му остава верен до смъртта на въпросния човек.

Това означава, че Ленор все пак трябва да е намерил смъртта си в някакъв момент, но просто не сме станали свидетели на нея, пише Total Film. Други фенове казват, че вероятно драконът е усетил смъртта на Ленор и затова се е държал като полудял в някои от предните епизоди.

Целувката в шести епизод на "Домът на дракона", която не е била по сценарий

Целувката в шести епизод на "Домът на дракона", която не е била по сценарий

Но едва ли някой възразява

Колкото до избора на Адам, някои фенове твърдят, че според тях Морски дим е избрал него, защото е усетил, че той е на Ленор. Ще бъде интересно да разберем какво точно се случва и защо в оставащите два епизода от втори сезон.