Чакането почти приключи... Говорим за "Гладиатор II" - продължението на знаменития филм на Ридли Скот от 2000 г., в което в главната роля ще видим Пол Мескал. Ирландецът определено заема централна роля в първите кадри от филма, появили се преди часове.

"Гладиатор II" (Gladiator II) - първи кадри от продължението на филма на Ридли Скот от CinemaCon

Какво разкриха първите кадри от "Гладиатор II"

Повече насилие и повече зрелища

Виждаме Мескал като Луций - момченцето от оригиналния филм, в чийто герой се превръща Максимус. На гладиаторската арена срещу него пък е Акаций (Педро Паскал) - римски генерал, изпаднал в немилост.

Самият Скот казва, че без историята на Максимус продължението на "Гладиатор" нямаше да съществува. В десетината кадри от него придобиваме представа и за героя на Дензъл Уошингтън - бивш роб, превърнал се в търговец на оръжие.

Фред Хечингър като император Каракала изненадващо напомня образа, изграден от Хоакин Финикс в оригиналния филм. В кадрите са още Джоузеф Куин като брата на Каракала император Гата и Кони Нилсън, която се завръща в ролята си на Лусила.

По всичко личи, че имаме всички основания да очакваме "Гладиатор II" с нетърпение - големите амбиции на Ридли Скот изглеждат оправдани, поне ако може да съдим по тях от тези десетина кадъра, споделени от Vanity Fair.

Премиерата на "Гладиатор II" е предвидена за 22 ноември тази година.