Заслужено или не, Англия е на финала на Евро 2024. Докато чакаме мача на 14 юли срещу Испания обаче, една подробност около някои от играчите на Трите лъва не спира да ни човърка, а именно защо чорапите от екипа им имат дупки от задната страна на крака.

Крал Чарлз и принц Уилям за достигането на Англия на финал на Евро 2024

Крал Чарлз и принц Уилям за достигането на Англия на финал на Евро 2024

Принцът е фен на тима

С такива по време на евро турнира забелязахме Джуд Белингам, Букайо Сака, както и Конър Галахър. Съвсем видно е, че въпросните отвори са изрязани на ръка, а първото ни предположение е, че става дума за някакво суеверие.

Оказва се, че не сме на прав път. Чорапите от футболния екип често достигат малко над коленете и са доста стегнати, за да затоплят мускулите и да придържат протекторите от предната част на крака.

Джуд Белингам

Източник: GettyImages

Джуд Белингам

Точно заради стегнатостта си могат да предизвикат проблеми с кръвообръщението, а изрязването на отвори на определени места помага за облекчаване на напрежението, което предизвикват чорапите.

Букайо Сака

Източник: GettyImages

Букайо Сака

"С напредването на мача прасците на футболистите се надуват заради притока на кръв. Точно това ги кара да усещат чорапите прекалено стегнати. А последното нещо, което им трябва в такъв момент, са проблеми с кръвообращението на краката", пояснява д-р Стефан Восен пред Mirror.