Заради втората вълна на разпространението на коронавируса, в Австрия са в сила строги противоепидемични мерки, които затвориха заведенията, театрите, магазините и музеите.

Градът, в който се живее най-добре

Градът, в който се живее най-добре

За трета поредна година е на върха

Така заради здравната криза, това, което досега беше характерно само за заведенията за бързо хранене и немислимо за луксозните хотели, стана факт.

Виенчани вече могат да поръчват прочутата торта "Сахер" (Sacher) от прозореца на колите си в наскоро обособената drive-in зона пред едноименния хотел.

Мястото за продажби е отворено всеки ден от 8 до 19 часа. Когато желаещите да вземат парче от емблематичната торта паркират пред затворения в момента хотел, идва служител и приема поръчката. След това той носи тортата в колата, при което също могат да се извършват безконтактни плащания.

Снимка 506192

Източник: iStock

"По този начин всички можем да останем в безопасност и здрави заедно", казва Андреас Кийз, директор на хотел Sacher, цитиран от Newsy Today.

Виена, Мюнхен, Берлин и кои са най-зелените градове на света за 2020 г.

Най-зелените градове в света за 2020 г.

Там, където природата има своето място

Ясно е, че собствениците на може би най-известния хотел във Виена са твърдо решени да се справят със ситуацията с липсата на туристи и затворения град. Променената ситуация всъщност накара хотелиерския бизнес да бъде по-гъвкав и да търси нови идеи.