Всеки, който поне веднъж е бил в Великобритания и е пил бира в пъб, знае колко важна част от живота на хората са тези заведения - не само като място за консумация, но и за срещи и социализация.

Бирата, Великобритания и къде е открита първата на Острова

Кога се е появила първата бира във Великобритания

Много по-рано, отколкото предполагаме

Заради пандемията от COVID-19, пъбовете в Обединеното кралство затвориха врати. А ново проучване установи, че от март 2020 г. досега съдържанието на един милиард халби бира по половин литър са изтекли в канализацията.

Става въпрос за бира от видовете ейл и лагер, които имат срок на годност между два и четири месеца. Британските пъбове, които са се били запасили с редовните количества, не са могли да ги реализират заради здравната криза и се е наложило да ги изхвърлят.

Снимка 512134

Източник: iStock

Според проучването на компанията Oliver's Kitchen всяка година британците консумират осем милиарда халби наливна бира в пъбове, ресторанти и закусвални. Това означава, че през миналата година 1/8 от това количество е било бракувано, като е изтекло в канализацията. С бракуваната бира е можело да се напълнят 180 олимпийски басейна, пише Daily Star.

Това, разбира се, вбеси поданиците на Нейно Величество. Британските любители на пивото са шокирани от изхвърлената продукция.

Снимка 512172

Източник: iStock

Според 45-годишния Греъм Конъли от Сейнт Олбанс, това наистина е ужасно разхищение. Вместо да я изливат в канализацията, е трябвало да сложат по едно буре на всяка улица и хората да си наливат безплатно, е преобладаващото мнение и на други любители на бирата в социалните мрежи.

Бирата Corona, коронавирусът и колко загубиха пивоварите заради заразата

Колко загуби Corona заради коронавируса

Някои хора се заблуждават твърде лесно