Aperol Spritz вече си е заслужил статута на класически коктейл, подвластен основно на лятото. Откриваме тази яркооранжева и закачливо бълбукаща комбинация от аперол, просеко и сода във почти всеки бар и нямаме нищо против да разхлажда топлите вечери и този сезон.
Но подобно на всеки един коктейл, намерил своето място сред класиките, и Aperol Spritz търпи метаморфози. А една от вариациите му изглежда особено обещаваща.
Това е Pomelo Spritz, който дава своята заявка за една по-изтънчена и... розова версия на вече добре познатия ни Aperol Spritz.
Освен задължителната свежест, която, както се досещаме, идва от сока от помело, коктейлът има и сладка нотка, което го отличава. Вкусът му е лек и приятен и това го прави чудесен аперитив, който идеално допълва малка порция с хапки и морска храна, като хайвер и скариди например.

Източник: iStock
А ето и как да си приготвим Pomelo Spritz по рецептата на Food.
Какво ни трябва
- 22 мл текила
- 7 мл ликьор от бъз
- 22 мл сок от помело (прясно изцеден)
- 7 мл лимонов сок (прясно изцеден)
- 7 мл захарен сироп (равни части вода и захар)
- 60 мл сухо пенливо вино
- щипка сол
Какво ги правим
В шейкър с лед сипваме текилата, ликьора от бъз, сока от помело и лимоновия сок, захарния сироп и щипка сол. Разклащаме добре, докато се охладят всички съставки. След това прецеждаме в чаша и доливаме пенливо вино. Накрая по желание гарнираме с кора или резен грейпфрут.