Aperol Spritz е сред най-предпочитаните коктейли, особено в топлите месеци. И за това има добро обяснение. Просто е страшно свеж.
И понеже вече сме съвсем в разгара на пролетта и в готовност да посрещнем най-горещото време от годината, защо пък да не се насладим на чаша освежаващ коктейл...
Рецептата за класическата италианска версия на Aperol Spritz е толкова лесна и бърза, че за да си го приготвим у дома, не ни е нужно да имаме бармански умения.
Простичък е за забъркване, но пък изобщо не е такъв на вкус. Специфичната му нотка, съчетаваща сладко и горчиво, се дължи на аперола. Ликьорът се прави с билкови съставки, сред които най-изпъкваща е портокаловата свежест, пише Delish.
Източник: iStock
Какви ни трябва
- 50 мл аперол
- 80 мл просеко
- 30 мл газирана вода
- Лед
- Резенче портокал (за украса на ръба на чашата)
Какво ги правим
Във висока чаша за вино слагаме първо лед и изчакваме 30 секунди ледът да охлади стъклото. След това сипваме съответното количество аперол, просеко и газирана вода. За да смесим добре всички съставки, разбъркваме, а накрая можем да добавим и резен портокал, с който да гарнираме.