Когато са в заведение и се доберат до бара, обикновено хората вече са си намислили какво ще си поръчат. В по редки случаи се допитват до бармана за препоръки. Това обаче е голям пропуск, който понякога води до разочарование от напитката, която са получили.
За да не се случи точно това следващият път, щом посетим бар, е добре да имаме предвид съветите на барманите. Ето кои са питиетата, които те никога не биха си поръчали, и тези, на които биха заложили.
Първата напитка, която барманите не препоръчват да пием в заведение, е наливната бира. Те предупреждават, че клиентът просто няма как да знае кога системата за наливане е била почистена за последно.
Източник: iStock
В най-честия случай чашата вино също не е по-добър вариант, тъй като има много голяма вероятност бутилката, от която ни сипват, да е била отворена отдавна.
В черния списък със "забранените" напитки на барманите влиза и силноалкохолният коктейл Long Island iced tea, който се прави с водка, бял ром, текила, джин и трипъл сек. По думите им повечето клиенти го поръчват просто защото е силен и искат да се напият бързо. Затова и на някои места той просто не се предлага.
Източник: iStock
В другия спектър пък е коктейлът еспресо мартини, който може и да звучи и изглежда по-изискан, но също е добра идея да избягваме. От опита си барманите споделят, че хората подценяват трудността на приготвянето му и често заведенията дори нямат достатъчно добра еспресо машина. Освен това и самото кафе може да е стояло твърде дълго зад бара.
Източник: iStock
Маргаритата е друг коктейл, които ще си направим услуга, ако не си поръчваме. Той също може и да ни се струва лесен за приготвяне, тъй като изисква само текила, сок от лайм, трипъл сек и лед, които да разклатим в шейкър, но всъщност е лесно накрая да се получи несполучлив на вкус. Просто балансът между кисело, сладко и солено е труден за постигане.
Източник: iStock
Също труден, но и изискващ време и усилия за приготвяне, е коктейлът Ramos Gin Fizz. Прави се с яйчен белтък, джин, сметана, захарен сироп и цитрусови плодове, но изисква опитна ръка и продължително разклащане. Затова и барманите винаги се надяват, че никой няма да им го поръча, особено в натоварена вечер.
А що се отнася до напитките, които самите те биха си поръчали в бар, това са две доста семпли, но класически предложения - обикновен джин с тоник и уиски с кола, пише New York Post.
Spotlight
на 08.12.2023 в 18:09:01 #1Аз съм привърженик на червеното вино, друго не пия. За него са много прави. Много, много рядко попадам на добро вино по заведенията и ресторантите (става въпрос за чаша). Имам много чувсвителен нос, който веднага улавя кога виното е престояло "повечко" отворено - преоксидирано. Всички червени вина започват да миришат еднакво са са с подобен вкус, тогава.