Докато сме в очакване на ваксината срещу COVID-19 и последващия ефект от нея, не ни остава друго, освен да спазваме социална дистанция и да носим лични предпазни средства.

Коронавирусът, маските и последните препоръки на Световната здравна организация (СЗО)

Отново за ползата от носене на маска

Какви са последните препоръките на СЗО

Разбира се, грижата за здравето ни включва консумацията както на хранителни добавки, така и на храни и напитки, които биха ни помогнали да предотвратим или да минимизираме ефекта от евентуална среща в коронавируса.

Според ново изследване на учени от Университета в Северна Каролина, в менюто ни в месеците на пандемия трябва да присъстват зеленият чай и натуралният шоколад. И за това си има и друга основателна причина, освен че са вкусни.

Снимка 508073

Източник: iStock

Те съдържат химични съединения (антиоксиданти), които могат да попречат на репликацията на някои ензими в клетките на COVID-19. С блокирането на функцията на протеазата (мултиензим), се спира разпространението на вируса.

А това с други думи означава, че се заразяват по-малко клетки в организма, излекуването идва по-бързо и рискът от усложнения е по-малък, предава Yahoo.

Тютюнопушенето, коронавирусът и как влияят цигарите на болестта

Цигарите и коронавирусът

Ако още някой се чуди дали да спре да пуши

С лабораторни експерименти е доказано, че зеленият чай има по-голяма ефективност срещу коронавируса от натуралния шоколад, но и неговият ефект не е никак за подценяване. Това не значи, че консумацията на тези продукти може да ни предпази от COVID-19, но със сигурност ще ни е приятно да се възползваме от ползите им.